55 nových nakažených v Ústeckém kraji za jeden den. Přibyli v každém okrese kromě jediného
Ilustrační foto: CC0
Louny

Ústecký kraj – V Ústeckém kraji přibylo za poslední den 55 případů potvrzených onemocnění covid-19. Jde o nejvyšší číslo v posledních týdnech.

O aktuální statistice informovala Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje. Data jsou platná k páteční 15. hodině. Celkově od 1. března testy prokázaly nemoc už u 1137 osob, 836 se uzdravilo, aktuálně je 281 nemocných. Dosud zemřelo v kraji 20 osob v souvislosti s covid-19.

Kolik kde nemocných evidují v posledním dni? Žádný nový případ se neobjevil pouze na Chomutovsku. Ostatní okresy mají vždy několik infikovaných. Na Děčínsku jde o pět nových případů, na Mostecku o sedm. Litoměřicko má 19 nových odhalených nakažených, Lounsko dva. Na Teplicku jde o deset nových pacientů, Ústecko jich má 12. Ve většině okresů, kromě Lounska a Litoměřicka, je podle posledního „covidového semaforu“ Ministerstva zdravotnictví nízké nebo nulové riziko nákazy vyznačené bílou barvou.

Lounsko a Litoměřicko jsou zelené s výskytem nemoci bez komunitního přenosu. Semafor ale pracuje s několikadenním zpožděním.

V porovnání s celorepublikovými čísly jsou nové nálezy v Ústeckém kraji stále na nízké úrovni. Celostátně je v poslední době denně nad tisíc nemocných. „Kapacity v nemocnicích mají velkou rezervu. Systém je připravený na násobně vyšší počet hospitalizovaných pacientů. A to i s těžkým průběhem nemoci. Stav lůžek neustále monitorujeme. Díky dispečinku akutní lůžkové péče a krajským koordinátorům jsme schopni včas reagovat na vývoj,“ uklidňuje ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.
V období od začátku vyšetřování do 11. září letošního roku bylo pracovníky KHS Ústeckého kraje indikováno testování na možnou nákazu koronavirem vyvolávajícím onemocnění covid-19 celkem 16 960 vyšetření.

„V této chvíli je nejdůležitější individuální zodpovědnost každého z nás. Všichni bychom měli dodržovat zejména pravidlo 3R – mýt si ruce, dodržovat rozestupy a nosit roušky ve vnitřních prostorách,“ připomněl šéf zdravotnického resortu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru