Nejlepší fotbaloví veteráni se střetli v Olomouci, prosadil se i žatecký Slavoj
Foto zdroj: město Žatec
Louny

Olomouc, Žatec - Na šestém místě skončila stará garda fotbalového Slavoje Žatec při Republikovém finále Veteránského fotbalu, které se letos hrálo v Olomouci. Žatecký tým dosáhl výborného umístění ve velké konkurenci, téměř všichni soupeři měli ve svém středu bývalé ligové hráče či dokonce reprezentanty.

Cesta do celostátního finále vedla přes krajská kola, to severočeské se hrálo v srpnu v Souši. Slavoj Žatec tam remizoval se Souší (za niž hrál třeba P. Johana) 2:2, porazil Teplice (J. Sláma, P. Vachoušek) 2:1 a Litoměřicko 3:1, takže postoupil. Nejlepšími střelci se přitom stali Jan Vaněk ze Žatce a teplický Doležal, brankáři žateckých Jan Spodniak a teplický Divecký.

Ještě nabitější konkurence pak byla na republikovém finále v Olomouci, kde bylo 16 týmů rozděleno do 4 skupin. V té své Slavoj prohrál s Hněvotínem, za nějž hrál Marek Heinz, 2:3, porazil Světlou nad Sázavou 2:1 a Bosonohy 4:0. Ze druhého místa postoupil do čtvrtfinále, kde ale 2:3 prohrál s Polankou, jež prohrála až ve finále s vítěznými Karlovými Vary.

V boji o 5. místo hrál Žatec znovu s Hněvotínem, vedl 2:1, ale nakonec znovu prohrál 2:3 a skončil celkově šestý. „I tak je to velký úspěch vzhledem ke konkurenci, která se v Olomouci sešla. Každý tým měl výrazné osobnosti, nám se povedlo s nimi držet krok a třeba souboje našeho Jirky Gregora s Markem Heinzem byly ozdobou celého turnaje,“ chválil svůj tým žatecký trenér Jiří Plečinda.

Ceny v Olomouci předávala trenérská legenda Petr Uličný a je potěšitelné, že se v silné konkurenci neztratil ani Žatec. Mimochodem: Republikové finále Veteránského fotbalu se hrálo pošesté, Žatec na něm byl počtvrté. Zasloužil se o to tým žateckých borců kolem Richarda Zelinky, Pavla Procházky, Petra Klince, Gustava Suchana, posílený o další hráče okresu, jako je Jiří Gregor. „Všem hráčům musím poděkovat za jejich přístup a výkony. Poděkování patří i panu Markupovi, který nás zaštítil finančně,“ dodal Jiří Plečinda.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru