Řidič (49) nadýchal tři promile! Našli ho v příkopu za Žatcem
ilustrační foto
Louny

Žatecko - Bezmála tři promile alkoholu v dechu naměřili policisté hlídkové služby 49letému muži, který měl v tomto stavu řídit, a následně havarovat se svým osobním vozidlem zn. Volkswagen Passat.

Podle policistů k události došlo druhou zářijovou sobotu večer. Dotyčný měl jet po silnici první třídy ze Žatce směrem na obec Radíčeves.

"Nejspíš právě z důvodu výrazného ovlivnění alkoholem měl v mírném stoupání vyjet v táhlé zatáčce mimo komunikaci do příkopu a přední částí vozidla narazit do dvou dopravních značek. Celková škoda byla vyčíslena na cca 46 tisíc korun. Nehoda se obešla bez zranění," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Řidič se na výzvu policistů na místě podrobil dechovým zkouškám, které ukázaly hodnoty 2,93 a 2,85 promile alkoholu.

V minulém týdnu bylo zmíněnému muži ze Žatecka sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky."Pokud jeho vinu uzná soud, může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti," uzavřela Glogovská.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru