ŘSD buduje na Žatecku nové úseky dálnic na Prahu, dva se otevřou ještě letos
ŘSD buduje okresem nové úseky dálnic na Prahu, dva se otevřou ještě letos. Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatecko - Během dvou let začne motoristům sloužit celkem 23 kilometrů na dálnicích D6 a D7. Pro obyvatele ze Žatecka se tak vylepší cestování do Prahy či směrem na Karlovy Vary. Budování třiadvaceti kilometrů dálnic v pěti různých úsecích stojí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dohromady 4,5 miliardy Kč bez DPH.

O postupu budování nových úseků obou dálnic, jež procházejí okresem Louny nedaleko Žatecka, informuje ŘSD na svých internetových stránkách. Z nich vyplývá, že rychleji postupují práce na D6, tedy takzvané Karlovarské silnici.

Na ní se v současnosti budují celkem tři úseky. Už letos prosinci se mají uvést do provozu obchvat Řevničova a navazující úsek D6 mezi Řevničovem a Novým Strašecím. Jde celkově o 9750 metrů dálnice, které naváží na už existující čtyřproudovou silnici do Prahy. Příští rok v červnu má být zprovozněn severní obchvat Lubence, jenž odvede tisíce aut denně mimo centrum obce na Podbořansku. Obchvat dlouhý 4860 metrů naváže na krátký úsek hotové dálnice směrem na Bošov a Karlovy Vary.

Z relativně rychlého postupu prací na D6 se dá usuzovat, že právě tuto cestu budou v nejbližší době nejvíce využívat řidiči ze Žatecka při cestách do Prahy. Druhá blízká dálnice, D7, se totiž staví o něco pomalejším tempem.

V současné době se rozšiřují obchvaty Loun a Panenského Týnce do čtyřproudové podoby. Obchvat Loun měří 6130 metrů a do provozu má být uveden v červnu 2022. Zkapacitnění obchvatu Panenského Týnce v délce 3500 metrů má být hotovo v říjnu 2021.

K dokončení celé dálnice D7 pak ale ještě budou chybět úseky u Postoloprt, Chlumčan a od Panenského Týnce ke Slanému.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru