Žatečtí zastupitelé schválili rozpočet na rok 2021. Město bude hospodařit s 524 miliony
Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Včerejší jednání žateckých zastupitelů se netradičně uskutečnilo v zasedacím sále Staré papírny. Zastupitelstvo města při něm schválilo dva zásadní materiály: rozpočet a návrh investičního plánu Žatce na rok 2021.

Ve Staré papírně se zasedání konalo v souvislosti s covidovou situací. Větší prostory v bývalých papírnách zajišťují pro jednání větší komfort.

V rámci programu zastupitelé rozhodli, že město bude v příštím roce hospodařit s částkou 524 milionů korun a schválili předložený návrh investičního plánu. Oba důležité body podpořili všichni přítomní zastupitelé.

V programu bylo také prominutí návratné finanční výpomoci pro Nemocnici Žatec. Zastupitelé nakonec schválili, že nemocnice nemusí vracet čtyři z pěti milionů korun. Zbylý milion sice nemocnice městu vrátí, ale částka se stane součástí nákladů na přípravu projektové dokumentace pro vybudování urgentního příjmu v nemocnici.

Další důležitou informací byla zpráva ředitele žateckého závodu HP-Pelzer, jenž popsal proces EIA. Z jeho slov vyplynulo, že závěrečný posudek „Dodatečného povolení areálu HP-Pelzer, Žatec“ by mohl být znám zhruba na konci února.

V závěru jednání pak zastupitelstvo rozhodlo, že i další jeho jednání budou začínat v 17.30 hodin, přestože se objevil návrh, aby schůze zastupitelů začínaly dříve, například od 15.30 hodin.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru