Tragický týden na silnicích: V Ústeckém kraji zemřeli při haváriích tři lidé
Tragická nehoda na Lounsku. Foto: HZS Ústeckého kraje
Louny

Ústecký kraj - V minulém týdnu došlo v Ústeckém kraji ke 204 dopravním nehodám. Tři lidé byli usmrceni – dva na Litoměřicku a jeden na Lounsku. Těžce zraněn byl jeden člověk a lehké zranění utrpělo čtrnáct osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na více než devět milionů korun.

„Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to v 82 případech. Ve 32 případech byla příčinou nepřiměřená rychlost, ve 14 případech nedání přednosti v jízdě a v jednom případě nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu bylo pět účastníků dopravních nehod,“ uvedla mluvčí Policie ČR Šárka Poláčková.

Nejvíce nehod se stalo na Ústecku, pětačtyřicet. Ke 32 haváriím došlo na Lounsku, 29 nehod se stalo na Děčínsku a Teplicku. Na Litoměřicku policie eviduje 23 karambolů, o jeden méně na Mostecku. Nejméně havárií se stalo na Chomutovsku – 20. Dálniční oddělení eviduje 4 karamboly.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru