Hyenismus: Milenecký páreček na Lounsku okradl seniora o celý důchod
ilustrační foto
Louny

Lounsko - Minulý pátek přijali policisté oznámení, že v domě v obci na Lounsku dva neznámí pachatelé okradli důchodce, který tam bydlí. K události došlo dopoledne, kdy muž a žena měli jít do domu s tím, že by potřebovali půjčit vozík na stěhování.

Zdrželi se jen pár minut, přitom si však měli všimnout peněženky uložené v kapse bundy. Ta patřila právě 70letému nájemníkovi. V té době měl být v domě přítomen ještě seniorův známý. Partneři po chvíli odešli, avšak do bytu, kde senior žije, se znovu vrátili s jasným cílem.

"Během nestřeženého okamžiku mu měl muž z kapsy bundy vytáhnout peněženku a z ní vzápětí i peníze. Protože byl v peněžence uložen důchod, odcizit měl více než 10 tisíc korun. Pak z domu muž i žena odešli jakoby nic. Že mu peníze zmizely, zjistil poškozený až později," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Po oznámení se policistům šetřením podařilo zjistit totožnost muže i ženy, kteří pobývají ve stejné obci. Oba se ke krádeži doznali a uvedli, že peníze během krátké doby utratili za jídlo, pití, tabák, uhlí, ale i využití taxi služby na delší vzdálenost.

Už v pondělí se však 43letý muž měl pokusit o další krádež. Jelikož peníze, které s družkou získali v pátek dopoledne, už stačili utratit, chtěl si pomoct tentokrát krádeží v obchodě. Ve večerních hodinách se vydal do supermarketu v Žatci na nákup. U pokladny vyložil na pult pouze část zboží, další měl v tašce ve vozíku a také pod ní. To však neuniklo prodavačce a přivolala ostrahu. Zatajené zboží tedy musel dotyčný vrátit a kvůli svému jednání skončil v policejní cele.

Povedený pár již vyšetřovatel obvinil z trestného činu krádeže, muže navíc i z pokusu o další krádež. Oba se už majetkové trestné činnosti dopustili i v minulosti. Obviněná byla dříve pro krádež odsouzena a nyní je stále tzv. „v podmínce“. Její partner byl odsouzen dokonce k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání pěti let za spáchání loupeže. Propuštěn byl v roce 2018. Do vězení by se tak mohl znovu vrátit. "Za spáchání krádeže v době nouzového stavu hrozí v případě odsouzení oběma obviněným až osmileté tresty," dodala policejní mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru