Žatec i kraj mají připravené miliony na Přírodovědné centrum. Otevře se nejdřív koncem roku
Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Miliony korun na přípravu Přírodovědného centra v Žatci jsou připravené v rozpočtu města i Ústeckého kraje. Ojedinělé vzdělávací centrum se má v průběhu letošního roku připravit a otevřít nejspíše koncem letošního nebo začátkem příštího roku.

Žatečtí radní tento týden doporučili zastupitelstvu schválit rozpočtové opatření ve výši 4,5 milionu korun na nejdůležitější technické vybavení Přírodovědného centra. Technologické vybavení Vědy na kouli by měla dodat společnost AV Media Systems z Prahy, Digitárium pak Future Technology Systems z Ostravy. Firmy byly vybrány v rámci veřejných zakázek a jejich technologické vybavení bude stát dohromady právě zmíněných 4,5 milionu Kč. Žatec svým rozhodnutím uvolní na Digitárium i Vědu na kouli peníze, které již obdržel z dotačního titulu.

Další důležitý krok pro vznik centra udělala Rada Ústeckého kraje minulý týden, když schválila částku 3,8 milionu korun na stavební úpravy v historické budově zemědělské školy v Žatci. Právě tam Přírodovědné centrum vznikne. „Technologie bude k dispozici nejspíše v září, čas bude potřeba také na stavební úpravy. Vše tak potrvá ještě zhruba tři čtvrti roku. Odhaduji, že centrum by se mohlo otevřít pro veřejnost na přelomu roku,“ uvedl místostarosta Žatce a krajský radní Radim Laibl.

Výsledkem má být moderní inovační centrum, jediné v kraji, které bude místem setkávání všech generací. Projekt nabídne setkávání žáků základních a středních škol ze Žatce i širokého okolí, odborné semináře, přednášky a zájmové kroužky s přírodovědnou tématikou. Počítá se i se vzdělávacími projekty pro širokou veřejnost.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru