36 nehod na silnicích I. třídy, jeden ztracený život, desítky zraněných! To byl květen na silnicích Lounska
Ilustrační foto, zdroj: HZS ČR
Louny

Lounsko - Lounští policisté řešili v uplynulém měsíci 150 dopravních nehod. Ve srovnání s loňským květnem jejich počet narostl o 21. Horší byly také následky kolizí.

Jedna osoba přišla o život, tři osoby byly těžce zraněny a 31 jich utrpělo lehká zranění. Celkové škody se zastavily na částce bezmála 11,9 mil. korun, což je přibližně o 3,4 mil. korun více než vloni v květnu.

Řidiči motorových vozidel zavinili 89 nehod, třikrát byla vina na straně řidiče nemotorového vozidla. Velmi významně se na počtu nehod podílela zvěř, o její srážku šlo v 57 případech. Jedenkrát bylo zjištěno tzv. „jiné zavinění“.

"Nejčastěji byl příčinou kolizí nesprávný způsob jízdy (61), nepřiměřená rychlost (16) a nedání přednosti v jízdě (12). Místem většiny nehod byly silnice 2. třídy (39), následované silnicemi 1. třídy (36) a 3. třídy (34). Celkem 32 nehod bylo zaznamenáno na místních komunikacích a pouze 5 na dálnicích," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. +

V šesti případech policisté v souvislosti s šetřením dopravní nehody zjistili u jejího viníka požití alkoholu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru