Restauraci U Orloje se nedaří najít nájemce, město už vypisuje třetí kolo výběrového řízení
Žatec hledá už potřetí nájemce Restaurace U Orloje s minipivovarem. Foto zdroj: Město Žatec
Louny

Žatec - Město Žatec a jeho příspěvková organizace Chrám chmele a piva vypisují třetí kolo výběrového řízení na nájemce Restaurace U Orloje. Zájemci mohou podávat přihlášky do 13. srpna.

V předchozích dvou kolech výběrového řízení se objevilo několik zájemců, žádný z nich ale nakonec nepodal nabídku. Jelikož je záměrem města a jeho příspěvkové organizace skutečně najít provozovatele, jenž by zajistil komerční chod restaurace s minipivovarem, schválili tento týden žatečtí radní upravené podmínky pronájmu.

Hlavní změna podmínek spočívá v postupném navyšování ročního nájemného, které bude v konečné fázi 960 tisíc korun ročně (80 tisíc Kč měsíčně). To má umožnit plynulý začátek podnikatelské aktivity. Město se tím snaží co nejvíce vyjít vstříc případným zájemcům

Nájemné bude proto rozděleno:

  • září až prosinec 2021 – 10 % konečného nájemného
  • leden až září 2022 – 50 % konečného nájemného
  • od října 2022 – 100 % nájemného

„Po opakovaných výzvách se nenašel nájemce, který by akceptoval navržené podmínky. Majetek obce samozřejmě musí být využíván účelně a hospodárně, nicméně v případě restaurace město sleduje nejen zájem ekonomický, ale také zájem na propagaci města, rozvoji turismu a podpoře místních i jiných podnikatelů v oblasti gastronomie, kteří byli stiženi koronavirovou krizí. Nerovnoměrné rozložení nájemného může přispět k dosažení těchto zájmů,“ potvrdil místostarosta Jarroslav Špička, že cílem není jen finanční zisk, ale také dlouhodobá podpora turistiky ve městě.

Záměr pronajmout Restauraci U Orloje s minipivovarem a dětskou hernou schválilo Zastupitelstvo města Žatce na začátku letošního roku. Důvodem je najít zkušeného provozovatele komerční restaurace, která zatím příspěvkové organizaci Chrám chmele a pivu přinášela spíše finanční ztráty. Důvodem byla i skutečnost, že je komplikované pro příspěvkovou organizaci města zajistit jak komplexní nabídku turistům, tak komerční provoz restaurace s minipivovarem.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru