FOTO: V Březenském tunelu cvičilo deset hasičských jednotek, námětem cvičení byl požár vlaku
Foto: HZS Ústeckého kraje
Louny

Březno - Celkem 10 jednotek hasičů vyjelo ve středu 25. srpna v 10 hodin dopoledne k nahlášenému požáru osobního vlaku v železničním tunelu Březno na trati Chomutov – Žatec. Ve vlaku se nacházelo 15 cestujících, strojvedoucí a průvodčí.

Tento námět taktického cvičení měl za úkol prověřit činnost osádky vlaku a zaměstnanců Správy železnic při vzniku mimořádné události, prověřit možnost přístupových komunikací k železničnímu tunelu a možnost využití požárně bezpečnostních zařízení v něm instalovaných.

2608tunelkz2

Foto: HZS Ústeckého kraje

V rámci činnosti jednotek PO bylo cílem ověřit jejich akceschopnost a procvičit taktické postupy v případě vzniku požáru vlaku v železničním tunelu, vyhledání a evakuaci osob v silně zakouřeném prostředí a ověřit funkčnost spojení mezi zasahujícími jednotkami.

2608tunelkz3

Foto: HZS Ústeckého kraje

Poznatky získané při tomto cvičení pak budou využity při odborné přípravě jednotek požární ochrany nebo k případnému doplnění dalších technických prostředků potřebných pro zvládnutí takovéto mimořádné události.

2608tunelkz4

Foto: HZS Ústeckého kraje

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru