Poslední prázdninový víkend řidiči porušovali co mohli. Policisté rozdali pokuty za sto tisíc!
Ilustrační foto
Louny

Ústecký kraj - V souvislosti s koncem letních prázdnin, kdy dochází k zintenzivnění provozu na pozemních komunikacích, se policisté v celém Ústeckém kraji v průběhu uplynulého víkendu zapojili do celorepublikového opatření, které spočívalo ve zvýšeném dohledu na bezpečnost silničního provozu v rizikových místech.

Dopravně bezpečnostní akce jsou zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní a také na kontrolu technického stavu vozidel. Policisté se mimo řidičů motorových vozidel zaměřují také na chování chodců a cyklistů, kteří jsou v případě dopravní nehody zvlášť ohroženou skupinou.

Během uplynulého víkendu zkontrolovali policisté v rámci bezpečnostní akce 737 vozidel a zjistili 227 případů porušení zákona. Sedmdesát sedm řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, sedm řidičů za jízdy drželo v ruce telefon, 27 osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem a ve dvou případech nebyl použit předepsaný zádržný systém. Osmnáct vozidel mělo nevyhovující technický stav, čtyři řidiči u sebe neměli předepsané doklady a pět osob si sedlo za volant, i když nejsou držiteli příslušného řidičského oprávnění. Ke třem přestupkům došlo na železničních přejezdech, deset lidí jelo po dálnici, aniž měli zaplacenou elektronickou známku a sedm řidičů nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti.

"Celkem policisté přestupcům udělili 201 blokových pokut v celkové výši 107 300 korun, šestadvacet přestupků bylo oznámeno k projednání ve správním řízení na příslušné úřady," dodává policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru