Vykopat, zasadit, obalit. U řeky roste díky dobrovolníkům třicet nových stromů
Foto zdroj: Žatecký maják
Louny

Žatec - Třicet listnatých stromů zasadili dobrovolníci v neděli u cyklostezky za řekou v prostoru u hřiště s umělým trávníkem. Samotná výsadba nestála město nic, v dalších letech ale musí zajistit péči o stromy.

Výsadbu stromů, po deseti olších, javorech a lípách, zajistili nezisková organizace Sázíme stromy. Ta se věnuje výsadbě stromů po celém Česku – zajistí sponzory, kteří zaplatí vzrostlé stromky, i dobrovolníky. Těmi byli v neděli jednak pracovníci Solar Turbines, jednak lidé ze Žatce včetně místních skautů.

„Stromů se v poslední době sází hodně. Ale když se nezasadí dobře, mohou po nějaké době zajít. Nebo když se o ně nepečuje,“ upozornila Jana Donátová z pořádající neziskové organizace. Právě proto je důležitá navazující spolupráce s městem. „My budeme platit údržbu, tedy zahradnické práce a zalévání, samotná výsadba nás nestojí nic,“ potvrdila Martina Mrázková z MěÚ Žatec, která má na starosti zeleň ve městě. Nové stromořadí jednak zkrášlí prostor u řeky, jednak pomůže vytvořit stín pro chodce i cyklisty.

Spolupráce neziskovky a města má pokračovat i při další výsadbě. Jedna má být na sídlišti Jih, kde by financování nových dřevin opět zajistila organizace Sázíme stromy. Druhá má být opět u cyklostezky, kde příští rok zaplatí město výsadbu dalších stromů podél cyklostezky, a to v rovném úseku mezi Loučkami a železničním mostem. Půjde o symbolickou výsadbu za děti narozené v Žatci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru