Muž se za bílého dne neštítil okrást seniora na nádraží! Prý byl rozhozený z Vánoc
ilustrační foto
Louny

Žatec - Přímo na Štědrý den přijali žatečtí policisté na lince 158 oznámení o krádeži, ke které došlo před půl druhou odpoledne v budově hlavního nádraží v Žatci.

Devětašedesátiletého muže čekajícího na příjezd vlaku měl okrást neznámý mladý muž, který si k němu přisedl na lavičku a dal se s ním do řeči. Po chvíli si senior odskočil na toaletu, kde si v chodbičce odložil věci. Tam za ním vešel zmíněný muž, v mžiku mu z tašky sebral ledvinku a utekl. Poškozený tak spolu s ledvinkou přišel o různé osobní a jiné doklady, platební kartu a finanční hotovost ve výši 150 korun.

Na základě přijatého oznámení se policisté pustili do práce. Šetřením a vyhodnocením zajištěných důkazů se jim podařilo odhalit totožnost neznámého, který ledvinku i s dalšími věcmi odcizil. Je jím 28letý muž s bohatou trestní minulostí, žijící momentálně v Mostě. Ten se ke krádeži přiznal a na omluvu uvedl, že byl rozhozený z Vánoc, a že byl sám v cizím městě a bez peněz.

"V pondělí žatečtí policisté tomuto recidivistovi sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Soud by mohl dotyčného, který opustil brány věznice vloni v květnu, právě s ohledem na jeho předchozí odsouzení za krádež poslat do vězení až na tři roky," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. 

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru