Tenhle kebab se naštěstí na talíře nedostal: Náklaďák převážel deset tun masa v nevyhovujících podmínkách
Foto: Celní správa ČR
Louny

Ústecký kraj - ​Deset tisíc kilogramů masa přepravovaného v nevhodných podmínkách se podařilo odhalit ústeckým celníkům při silniční kontrole.

Hlídka celníků zastavila krátce po 23. hodině na komunikaci č. I/13 v katastru obce Děčín ke kontrole nákladní vozidlo s polskou registrační značkou. Kontrolou nákladového prostoru celníci zjistili, že se uvnitř nachází 12 palet se „zmrazeným“ masem. Podle předložených dokladů se mělo jednat o kebab, který však byl přepravován v nevyhovujících podmínkách.

1702kebabkz2

Foto: Celní správa ČR

Chladící zařízení na vozidle bylo nefunkční, a tak místo přepravní teploty minus 18 stupňů Celsia deklarované v dokladech, se teplota v útrobách vozidla pohybovala pocitově v kladných číslech. Celníci proto kontaktovali krajskou veterinární správu, do jejíž kompetence podezření z porušení veterinárních předpisů při přepravě živočišných produktů spadá. Ta na místo vyslala své inspektory.

1702kebabkz3

Foto: Celní správa ČR

Po společné podrobné prohlídce a zjištěných skutečnostech si pracovníci veterinární správy případ převzali. Zboží zajistili a rozhodli o znehodnocení živočišných výrobků pomoci modré potravinářské barvy a následné likvidaci v asanačním podniku. Zásilka deseti tun problematického masa se tak díky spolupráci obou kontrolních složek ke koncovým spotřebitelům nedostala.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru