Žatec vyhrál krajskou soutěž v třídění odpadu a získal Skleněnou popelnici
Foto zdroj: Krajský úřad Ústeckého kraje
Louny

Žatec - Město Žatec se stalo vítězem celokrajské soutěže v třídění odpadu Skleněná popelnice za rok 2021. Žatec zvítězil v kategorii měst s více než 3500 obyvateli.

Další kategorie vyhrály Doubice (obec do 500 obyvatel), Libčeves (obec nad 500 obyvatel) a město Hoštka (do 3500 obyvatel). Výherci vedle ocenění a skleněných trofejí dostali šek na 35 tisíc korun, který jim předala náměstkyně hejtmana Lubomíra Mejstříková.

Soutěž Skleněná popelnice pořádá každý rok společně Ústecký kraj společně s Autorizovanou obalovou společnosti ECO-KOM. Letos se v Ústeckém kraji zapojilo 352 obcí a měst. Podle celkové bilance vytřídil každý obyvatel kraje za rok 2021 celkem 47 kilogramů odpadu, to je v průměru o tři kilogramy více než v roce 2020. Přímo v Žatci vytřídil každý občan v průměru přes 55 kilogramů odpadu.

Krajské ocenění je cenou pro všechny, kdo v Žatci odpad třídí! "Děkujeme všem, kdo se jakýmkoliv způsobem do separace odpadů v Žatci zapojili a pomáhají tak chránit životní prostředí. Věříme, že nám v tom budete pomáhat i nadále," vzkazují z radnice.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru