Policisté na Lounsku opět měřili rychlost. Šestadvacet řidičů odjíždělo s pokutou
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Louny

Lounsko - Lounští dopravní policisté se v minulém týdnu zapojili do krajské dopravně bezpečnostní akce zaměřené na kontrolu řidičů, především pak na dodržování předepsané rychlosti. Cílem takových akcí je snížení nehodových statistik a zlepšení dopravní kázně. Policisty bylo možné potkat na různých stanovištích v celém lounském okrese.

Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou.

Nejčastější pochybení, a to nedodržování předepsané rychlosti, bylo zjištěno u čtyřiadvaceti řidičů. Kromě toho jeden řidič neměl u sebe řidičský průkaz. Ve čtyřech případech měly dopravní prostředky nevyhovující technický stav. "Z celkového počtu devětadvaceti zjištěných přestupků bylo šestadvacet přestupců řešeno příkazem na místě udělením blokových pokut v celkové výši 17 000 korun. Tři případy porušení zákona policisté oznámili k projednání ve správním řízení na příslušný úřad," uvedl policejní mluvčí Kamil Marek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru