Žatec zažádal o osmnáct milionů na dostavbu oddělení následné péče. Dostane je
ilustrační foto
Louny

Žatec - Zastupitelstvo města Žatce vzalo na svém červnovém jednání na vědomí žádost o dotaci z Fondu Ústeckého kraje na rekonstrukci a dostavbu oddělení následné péče Nemocnice Žatec. Město usilovalo z krajského fondu o částku 18 milionů Kč. Zastupitelstvo Ústeckého kraje v pondělí 27. června žádost schválilo.

Město Žatec o finanční podporu požádalo Ústecký kraj jako zřizovatel Nemocnice Žatec, která je důležitým poskytovatelem zdravotnické péče v kraji. Spádová oblast nemocnice zahrnuje zhruba 84 tisíc obyvatel. Pomáhá i lidem mimo okres Louny, kde je nemocnice jediným poskytovatelem akutní lůžkové péče.

Rekonstrukce a dostavba oddělení následné péče je nutná vzhledem k současnému technickému i stavebnímu stavu objektu, což je nejstarší objekt celého areálu žatecké nemocnice. Díky rekonstrukci a dostavbě oddělení dojde ke zlepšení komfortu pro pacienty i personál. Zároveň se díky vybudování nového křídla zvýší i kapacita celého oddělení přibližně o 25 lůžek. Investice je potřebná i z hlediska demografického vývoje, tedy očekávaného stárnutí populace v regionu i celém Česku.

Rozšíření oddělení následné péče je jedním ze dvou významných investičních projektů, které Nemocnice Žatec i město jako její zřizovatel plánují v nejbližších letech. Druhým důležitým projektem je vybudování urgentního příjmu, který vznikne jako přístavba u současného oddělení chirurgie. Na obě investice chce město také žádat o dotaci z IROP.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru