Ústecký kraj reaguje na zvýšené nebezpečí vzniku požárů, tohle teď v lesích i jinde nesmíte
Požár lesů v Českém Švýcarsku. Foto zdroj: Město Klášterec nad Ohří
Louny

Ústecký kraj - V souvislosti s rozsáhlým požárem v Českém Švýcarsku a klimatickými podmínkami vydal Ústecký kraj ve středu vyhlášku, kterou stanovuje podmínky k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požárů, a to pro celé území Ústeckého kraje.

Vyhlášení NEZAKAZUJE plošný vstup do lesů na území regionu, ale stanovuje podmínky a povinnosti pro fyzické i právnické osoby k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požárů. K vyhlášení krajský úřad přistoupil na základě žádosti ředitele Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje z důvodu mimořádných klimatických podmínek, následků období sucha, s ohledem na bezprecedentní požár v Národním parku České Švýcarsko a na základě meteorologické předpovědi, podle které nelze v brzké době očekávat změnu počasí, která by přispěla ke snížení rizika.

Všechny povinnosti jsou uvedené ve vyhlášení, které je ke stažení na webových stránkách Ústeckého kraje a na úřední desce. Porušení povinností stanovených vyhlášením fyzickými osobami je přestupkem a právnickými a podnikajícími fyzickými osobami při výkonu jejich podnikatelské činnosti jiným správním deliktem.

V období sucha je zakázáno:

  • spalovat hořlavé látky na volném prostranství,
  • na místech se suchým porostem, v lesích a ve vzdálenosti menší než 50 metrů od okraje lesa kouřit, rozdělávat nebo udržovat otevřený oheň a odhazovat hořící nebo doutnající předměty,
  • používat v místech mimo souvislou městskou a obecní zástavbu zábavnou pyrotechniku a jiné obdobné výrobky.

Dále určuje povinnosti pro vlastníky lesa a právnické a podnikající osoby hospodařící v lese, pro osoby zakládající ohně a manipulující s otevřeným ohněm a pro rozdělávání ohňů v místech mimo souvislou městskou a obecní zástavbu.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru