Past na prodejce alkoholu! Rum s kolou dětem klidně prodala více než polovina z nich
Ilustrační foto: ČOI
Louny

ČR - Česká obchodní inspekce kontrolovala zákaz prodeje alkoholu a tabáku mladistvým a také správné značení alkoholických nápojů a cigaret. Celkem ve druhém letošním čtvrtletí uskutečnila inspekce 2 009 kontrol a v téměř polovině případů zjistila porušení zákona. K 89 kontrolám ČOI přizvala osoby mladší 18 let, z toho v 59 případech zjistila prodej alkoholických nápojů mladistvým, což je výrazný nárůst oproti 1. čtvrtletí 2022. Inspekce nyní zveřejnila výsledky kontrol.

Česká obchodní inspekce přizvala k 89 kontrolám osoby mladší 18 let, 68 kontrol bylo provedeno ve spolupráci s pracovníky živnostenských úřadů, v 59 případech zjistila prodej alkoholických nápojů mladistvým. Dále 38 kontrol bylo provedeno za účasti Policie ČR, 9 kontrol ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem ČR a 1 kontrola s Celní správou ČR.

Oproti 1. čtvrtletí 2022 došlo k nárůstu nedodržení zákazu prodeje alkoholu mladistvým, proto bude Česká obchodní inspekce v těchto kontrolách pokračovat i v následujícím období. Striktní dodržování zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, může mladistvým a nezletilým osobám znesnadnit dostupnost alkoholických nápojů a tabákových výrobků.

V některých kontrolních případech bylo zjištěno porušení více zákonů, resp. jednotlivých ustanovení, současně. Česká obchodní inspekce pravomocně uložila ve 2. čtvrtletí tohoto roku 795 pokut v celkové výši 6 793 500 Kč.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru