Dva vánoční stromy míří do Žatce. Řidiče čeká dopravní omezení hned v několika ulicích
Vánoční stromy dorazí do Žatce v pátek. Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Dopravní omezení v několika ulicích čeká na řidiče v pátek 18. listopadu, kdy se budou převážet dva vánoční stromy – první na náměstí Svobody, druhý na náměstí Poperinge.

Větší strom na náměstí Svobody se poveze z Třeskonic, městu Žatec daroval asi patnáctimetrový smrk majitel rodinného domu Roman Kalabza. „Majiteli chceme poděkovat za ochotu, s níž strom městu poskytl, i za spolupráci při kácení a přepravě,“ řekla Martina Mrázková z Odboru majetku a místního hospodářství MěÚ Žatec. S dopravním omezením musí řidiči počítat během dopoledne, nadměrný náklad pojede ulicemi K Perči, U Flory, Dukelskou, Pražskou a přes Obránců míru na náměstí Svobody.

Menší strom na náměstí Poperinge pojede z Flóry, kde roste na městském pozemku, ale začíná překážet lidem v sousedství. Převážet se bude v pátek přes ulice Dukelská, Pražská, Volyňských Čechů, Stavbařů a přes Bratří Čapků a Jižní na náměstí Poperinge.

Oba stromy pracovníci Technické správy města Žatec postaví ještě v pátek. Osvětlení na ně navěsí v příštím týdnu, kdy také mateřské a základní školy ozdobí malé stromky a vánoční mísy na náměstí Svobody. Město tím bude připravené na zahájení adventu v neděli 27. listopadu. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru