Zvolený prezident v Ústeckém kraji: Zdejší problémy mávnutím proutku nevyřeším, ale mohu k tomu přispět
Petr Pavel vchází do sálu na krajském úřadu. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Ústí nad Labem – Petr Pavel, nově zvolený prezident České republiky, přijel v rámci své návštěvy Ústeckého kraje i do krajského města, kde se na půdě krajského úřadu setkal se starosty obcí, primátory měst i vedením Ústeckého kraje.

Přijel si poslechnout, které palčivé problémy města a obce trápí. „Budu ve své funkci naslouchat starostům, hejtmanům, občanům. I těm, kteří mě nevolili. Jsem připravený řešit problémy všech,“ uvedl před sálem plným regionálních politiků. Petr Pavel si je vědom, že kraj, ve kterém sám žije, má mnoho problémů. A také toho, že problémy nedokáže mávnutím proutku vyřešit. „Mohu konfrontovat vládu, zda řešení, která připravuje, reflektují vaše problémy,“ dodal. A může pomoci odstraňovat překážky.

Starostové si prezidentovi postěžovali na sociální situaci či vzdělávání. Setkání se uskutečnilo v přátelském duchu. Petr Pavel přijel černým superbem, doprovázelo ho ochranka. Ta byla připravena i na krajském úřadu. Na závěr setkání se přítomní představitelé samospráv spontánně s Petrem Pavlem fotili. Náměstek hejtmana Jiří Kulhánek jej jako filatelista s nadsázkou požádal, zda by se přece jen nenechal zvěčnit na poštovní známku.

Z půdy úřadu nová hlava státu, která se oficiálně ujme funkce 9. března, odjela na ústeckou univerzitu na další setkání.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru