Lubenec - Ředitelství silnic a dálnic zprovozní 3. listopadu rychlostní silnici R6 mezi Lubencem a Bošovem. Jde o více než čtyřkilometrový úsek za jeden a půl miliardy korun.

Ilustrační foto

„Přestože v letošním roce bylo naším hlavním cílem opět nastartovat v minulých letech pozastavenou přípravu dopravních staveb, podaří se nám ještě do konce roku zprovoznit tři úseky nových silnic, včetně další části R6 mezi Lubencem a Bošovem," konstatoval generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

R6 Lubenec – Bošov

Vybudování rychlostní silnice R6 výrazně přispěje ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy, ke zkrácení přepravní doby směrem k našim západním hranicím a umožní lepší spojení mezi ČR a SRN. Rychlostní komunikace R6 odvede tranzitní dopravu mimo zastavěná území obcí, čímž se podstatně zlepší životní podmínky jejich obyvatel, sníží se riziko nehod chodců a cyklistů, dojde k poklesu imisní zátěže v obytných zástavbách, sníží se míra hlukového zatížení v obytných zónách, zlepší se možnost využití stávající silnice I/6 pro místní dopravu a zlepší se celková dostupnost regionu, což zvýší jeho atraktivitu pro investory i občany.

Ve směru na Karlovy Vary se nachází v téměř celé délce úseku stoupací pruh.


 

  • Zprovoznění: 3. 11. 2015
  • Hlavní trasa: Délka: 4120 m
  • Kategorie: R 25,5/100
  • Plocha vozovek: 99 580 m2
  • Počet stavebních objektů: 76
  • Cena: 1 497 982 348 Kč (bez DPH)
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru