Klínovec – Na Klínovci se snaží o nemožné. I přes nepřízeň počasí a teploty nad nulou vyrábějí sníh a zprovozňují sjezdovky. Od soboty 19. prosince by měly být lyžařům k dispozici dvě sjezdové tratě, po Dámské také sjezdovka Pařezovka.

Foto: Skiareál Klínovec

Ve skiareálu Klínovec zahájili provoz 4. prosince, kdy otevřeli Dámskou sjezdovku. Od 12. prosince se vyrábí a vozí sníh na Pařezovku. V současné době jsou obě sjezdovky pokryty 30 až 50 centimetry technického sněhu. Vzhledem k extrémnímu vývoji počasí je sjezdovka Pařezovka v dolním dojezdovém úseku připravena pouze ve zúženém profilu. Podle mluvčího areálu Adama Svačiny se všichni snaží dělat maximum, aby se na Klínovci dalo o vánočních svátcích lyžovat. Počasí ale vůbec nepřeje. „Na víkend hlásí teploty až kolem sedmi stupňů. Vůbec nevíme, jak to bude dál vypadat,“ řekl.

Foto: Skiareál Klínovec

Kromě lanové dráhy Dámské bude od soboty v provozu i lanová dráha CineStar Express vybavená krycí bublinou. Skiareál ale upozorňuje, že lyžařská cesta k lanové dráze CineStar Express je pro lyžaře nesjízdná. K nástupu do areálu musí využít lanovou dráhu Dámskou.

Lyžaři zaplatí za jednodenní permanentku 490 korun, dítě 350 korun

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru