Ústí nad Labem – Ústecký kraj má dvě místa, kde se loni velmi často stávaly tragické dopravní nehody, a kterým je tedy lepší se obloukem vyhnout. Jedná se o zatáčku na silnici I/8 v katastru obce Bořislav na trase z Teplic do Lovosic a úsek na silnici I/13 v Ludvíkovicích u Děčína. Vyplývá to z žebříčku nejčastějšího výskytu dopravních nehod, který sestavila společnost Allianz. Její automapa se zpracovává podle veřejně přístupné databáze s lokalizací všech dopravních nehod evidovaných policií.

Nehoda kamionu u Bořislavi. Ilustrační foto

Automapa již šestým rokem hledá nejrizikovější úseky na silnicích v Česku a nyní přináší žebříček nových nebezpečných lokalit, které se v zemi objevily během roku 2015. Ústecký kraj se v první desítce nebezpečných silnic umístil hned dvakrát.

Ústecký kraj

V severozápadních Čechách se stala nejrizikovější lokalitou zatáčka na silnici I/8 v katastru obce Bořislav na trase z Teplic do Lovosic. Minulý rok se zde odehrálo 5 vážných nehod se dvěma úmrtími a jedním těžkým zraněním, což tomuto úseku vysloužilo 7. místo v celorepublikovém žebříčku.

Smutná statistika tím však pro ústecký region nekončí, obsadil totiž i 8. místo, a to kvůli nebezpečnému úseku, který se nachází na silnici I/13 v Ludvíkovicích u Děčína. Tři zdejší nehody stály loni život jednoho člověka a dva lidé zde přišli k těžkým zraněním.

Nejhorší úsek v Čechách

Celostátně nejhorší nový úsek se loni objevil na silnici I/13 v katastru Bílého Kostela nad Nisou a obce Rynoltice v Libereckém kraji. V úseku před rynoltickou místní částí Jítrava došlo během šesti loňských nehod ke třem smrtelným a dvěma těžkým zraněním. Štěstí v neštěstí měli čtyři pasažéři, kteří odsud odešli s lehkými poraněními.

Podmínkou místa pro zařazení do statistiky Automapy Allianz byly alespoň dvě na sobě navzájem zcela nezávislé í nehody s těžkými zdravotními následky nebo smrtí v daném úseku během roku 2015, mezi nimiž nebyla vzdálenost větší než 100 metrů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru