Žatec – Rodiny s dětmi si v sobotu užívaly soutěží v parku pod nemocnicí. Uspořádali je pro ně tamní profesionální hasiči s pomocí města a dalších organizací.

Jednou z disciplín bylo také porážení kuželek vodním proudem. Zvládli to i nejmenší účastníci. Foto: Oldřich Hájek

„Jde o druhý ročník Rodinného zápolení s Jonášem a Apolenou," uvedl ředitel žateckého územního odboru hasičů. Jonáš a Apolena byli animovaní maskoti soutěží. Profesionálním hasičům v parku pomáhali také místní dobrovolní hasiči, městští policisté, zdravotničtí záchranáři i společnost Grape SC.

Rodiny procházely necelou desítku stanovišť, kde děti plnily dovednostní úkoly, dospělý doprovod se poté mohl zapojit třeba do testu znalostí první pomoci, postupu při zjištění požáru, příchozí se dozvěděli i něco o prevenci či významech jednotlivých zvukových výstražných signálů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru