Velemyšleves  - Velemyšlevsí v úterý odpoledne projedou poslední kamiony a nekonečné zástupy aut. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) oficiálně otevřelo obchvat této obce, jehož součástí je půlkilometrový most.

2211velemysleves

Slavnostní otevření mostu a obchvatu Velemyšlevsi. Foto: Oldřich Hájek

„Dokončený obchvat obce Velemyšleves má za cíl odvedení tranzitní dopravy na silnici I/27 mimo obec, čímž významným způsobem sníží dopravní zatížení v obci a zároveň přispěje k větší bezpečnosti a ke zlepšení životního prostředí v dané lokalitě. Zprovozněním stavby dojde také ke zlepšení jízdních parametrů na silnici I/27, což povede k větší plynulosti silničního provozu v tomto úseku,“ konstatoval generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Stávající silnice I/27 je důležitou trasou v rámci sítě silničních komunikací ČR s návazností na mezinárodní silniční síť. Silnice je vedena zhruba ve směru od severu k jihu. Začíná na silnici I/8 v Dubí a pokračuje přes Litvínov, Most, Žatec, Jesenici, Kralovice, Plasy, Kaznějov, Plzeň, Přeštice, a Klatovy až k hraničnímu přechodu Železná Ruda. Část trasy od Plzně na jih je zároveň evropskou komunikací E53.


 

Podrobnosti ke stavbě

  • Hlavní trasa:
  • délka: 2623 m
  • kategorie: S 11,5/80
  • plocha vozovky: 33 901 m2
  • počet stavebních objektů: 28
  • zhotovitel: Sdružení Velemyšleves-obchvat, vedoucí sdružení Silnice Group
  • cena: 560 mil. Kč (bez DPH)
  • zahájení výstavby: 07/2014

 

Bude se pokračovat obchvaty Žiželic či Bíliny?

"Je to velice významná stavba. Byl bych rád, kdybychom za čas pokračovali obchvatem Žiželic. A doufám, že se dostane i na Bílinu, aby zmizely současné kilometrové fronty," poznamenal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

V severní části, na území Ústeckého kraje, je silnice značně dopravně zatížená, protože spojuje důležitá města jako Litvínov, Most a Žatec. Mezi Mostem a Žatcem kříží silnice I/27 trasu I/7 Praha – Louny – Chomutov – Hora Svatého Šebestiána. Právě v blízkosti křížení obou komunikací je na pozemcích dřívějšího vojenského letiště budována strategická průmyslová zóna Triangle, jedna z největších v celé České republice. Tato lokalita by měla sehrát důležitou roli v rozvoji území a v řešení problematiky nezaměstnanosti v regionu. Zároveň se stane velkým zdrojem i cílem dopravy.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru