Žatec – Show, na kterou se jenom tak nezapomíná. Takový byl nedělní pochod krampusů, děsivých čertů, v Žatci. Ve svém třetím ročníku povýšil na jednu z největších podobných akcí v republice.

0412krampus

Pochod krampusů po žateckém náměstí. Světlice a dýmovnice byly téměr povinnou povinnou výbavou každé vystupující skupiny. Foto: Oldřich Hájek

Na 140 rohatců a členů jejich doprovodu v dokonalých maskách, často i za desítky tisíc korun, prošlo v neděli vpodvečer žateckým náměstím po ještě delší trati než vloni. Už od odpoledních hodin se u bariér vytyčujících cestu krampusů tlačili návštěvníci, aby byli pekelníkům co nejblíže.

Akce získává věhlas široko daleko, a to i díky zapálení místních organizátorů z divadla. „Letos zde máme účastníky i z Rakouska," poznamenala našemu online deníku starostka Žatce Zdeňka Hamousová. Krampusové, pekelné bytosti ze záhrobí, mají svůj původ právě v Rakousku.

Součástí Krampus show Žatec 2016 bylo i rozsvěcení vánočního stromu a ohňostroj.

Fotogalerie

Část Krampus show jsme přenášeli živě. Zde je záznam

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru