Za volant sedl i přes zákaz řízení, navíc měl přes tři promile
Ilustrační foto
Louny

Senkov - Policejní hlídka Dopravního inspektorátu Louny se v úterý při řízení provozu u dopravní nehody poblíž obce Senkov setkala s nečekaným případem. Jeden z policistů si všiml vozidla, které mu bylo dobře známo. O řidiči věděl, že má před třemi měsíci vydaný zákaz řízení.

Vozidlo zastavili a při silniční kontrole se jim potvrdilo jejich podezření. Lustrací zjistili, že muž z Loun ve věku 58 let má okresním soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Policisté provedli s řidičem odborné měření na přítomnost alkoholu v dechu a zjistili, že hodnota se vyšplhala až na 3,14 promile. Opakované měření ukázalo výsledek 3,30 promile.

"Překvapeným pohledům přispěla také hodina silniční kontroly. Byla právě jedna hodina po poledni. Řidič měl na místě hlídce uvést, že dopoledne vypil láhev rumu. Po vystřízlivění mu sdělili policisté z obvodního oddělení v Postoloprtech podezření z trestných činů Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a Ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní mu hrozí až tři léta odnětí svobody. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru