Louny chtějí předejít srážkám se zvěří. Na obchvatu se budou instalovat pachové ohradníky a optická zradidla
Ilustrační foto
Louny

Louny - Město Louny v letošním roce investovalo celkem 44 000 Kč do bezpečnosti silničního provozu na obchvatu Loun v úseku silnic I/28 a I/7. V úseku Louny/Mělce – Sulec/Panenský Týnec, budou instalovány zčásti pachové ohradníky a zčásti optická zradidla proti srážkám se zvěří.

U pachového ohradníku jde o metodu odpuzování divoké zvěře od určitého místa nebo oblasti pomocí speciální pěny, napuštěné pachem predátora (nejčastěji člověka, medvěda, rysa nebo vlka). Vzhledem k tomu, že pachový ohradník ve formě pěny se musí po určité době obnovit, bude v tomto úseku instalován i ohradník formou optického zradidla.

Optická zradidla využívají odrazu světla z jedoucího automobilu a světelný paprsek odrážejí do okolí komunikace. Instalací obou forem zradidel dojde ke snížení možnosti zvěře vstoupit v rizikových úsecích do silnice.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru