Žatec letos bude mít dva vánoční stromy, už jsou na svých místech
Foto: Tomáš Kassal
Louny

Žatec - Dva vánoční stromy postavili dnes dopoledne v Žatci pracovníci technických služeb. K tradičnímu stromu na náměstí Svobody letos nově přibyl druhý, který stojí na nedávno opraveném náměstí Poperinge. V obou případech jde o smrky, které na svých původních místech překážely.

Strom na náměstí Svobody měří necelých deset metrů a nákladní auto jej dovezlo z nedaleké obce Lipenec. „Stál pod návsí, zasahoval pod dům i elektrické vedení, navíc měl po stavbě kanalizace poškozené kořeny. Proto jsme ho bezplatně nabídli do Žatce,“ řekl Jiří Novotný, starosta obce Lipno, pod které Lipenec spadá. „Až strom lidé v Žatci okoukají a odzdobí se, tak se rozřeže a vrátí se k nám. Jako palivové dříví ho spálíme v naší škole v Lipenci,“ dodal Jiří Novotný.

2211stromy2

Druhý, o něco menší vánoční strom na náměstí Poperinge je přímo ze Žatce. „Stál u mazutové kotelny, kde zasahoval do veřejného osvětlení a stejně bychom ho museli porazit. Proto jsme ho využili takto,“ uvedl jednatel Technické správy města Žatec Andrej Grežo.

2211stromy3

Pracovníci technických služeb postavili větší smrk za pomoci jeřábu na náměstí Svobody po desáté hodině dopoledne. Před polednem už stál i menší strom na náměstí Poperinge, jehož rozsáhlá rekonstrukce skončila letos v srpnu. Oba smrky budou technické služby zdobit v pátek. „Na strom na náměstí Poperinge dáme ozdoby, které byly loni ve městě. Na náměstí Svobody bude na stromě úplně nová výzdoba i se stékajícím světlem. Uvidíme, jak se bude líbit,“ dodal Andrej Grežo.

2211stromy4

4x foto: Tomáš Kassal

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru