Adventní přípravy vrcholí i v lounské nemocnici, klienti sociální služby o vánoční atmosféru nepřijdou
Foto: Nemocnice Louny
Louny

Louny - Vánoční atmosféra, zpívání koled a tvoření vánoční výzdoby není v tomto ročním období na programu jen v domácnostech. Adventní přípravy aktuálně vrcholí třeba i v lounské nemocnici, kde klienti zdejší sociální služby vyrábějí vánoční ozdoby, vychutnávají si koledy na adventních koncertech a těší se i na tradiční štědrovečerní večeři.

„Adventní období a s ním spojené zvyky jsou pro naše klienty velmi významné a oblíbené, byť už zdaleka nejsou dětmi. Přestože jsme tedy ještě před pár dny na oddělení malovali, klienty jsme nepřipravili o mikulášskou nadílku, tvorbu vánočních dekorací ani adventní koncertování,“ vysvětluje Alena Kladivová, aktivizační pracovník Nemocnice Louny.

Prostory sociální služby Nemocnice Louny proto zdobí nazdobený živý stromeček a na všechny, kteří zde stráví předvánoční čas, čekají i koledy a štědrovečerní večeře. Nemocnice navíc dlouhodobě spolupracuje s lounskou Základní uměleckou školou, která zde i v tomto předvánočním čase vystavuje výtvarné práce svých žáků.

1512koledy2

Foto: Nemocnice Louny

Koledy v letošním roce klientům už přednesli lounští skauti, kteří přišli s kytarou v tomto týdnu. V dalších dnech pak za klienty zavítá nevidomá zpěvačka Blanka Janečková, která zahraje a zazpívá na přání klientů, a letos poprvé se nemocnice zapojila také do projektu „Česko zpívá koledy“.

Ty, kteří nebudou moci trávit v kruhu rodiny ani Štědrý den, navíc čeká i tradiční večeře s rybou a bramborovým salátem. Celkově letos zůstane na oddělení Sociálních lůžek na Štědrý den zhruba 38 klientů, kteří i tak mohou společně se svou rodinou na našem oddělení strávit celý Štědrý den i večer.

„Vánoční svátky jsou svátky kruhu rodiny, a byť se snažíme všem klientům umožnit, aby byli na Štědrý den doma, někdy to zdravotní stav zkrátka nedovoluje. V rámci našich možností se jim proto snažíme zde v našich prostorách svátky alespoň připomenout a vyjít jim vstříc, pokud mají nějaká přání,“ říká Alena Kladivová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru