VIDEO: Drážní inspekce: Tady je důvod, proč se srazil bagr s motorákem
Bagr po kolizi s osobním vlakem. Foto: Michal Hrdlička
Louny

Břvany - Drážní inspekce vyšetřuje nehodu na železničním přejezdu ve Břvanech na Lounsku. Srazil se tam bagr s osobním vlakem na trati z Mostu přes Louny do Rakovníka.

O havárii jsme informovali včera (fotogalerii si můžete prohlédnout zde). Drážní inspekce, která se kolizí zabývá, poskytla první informace o vyšetřování. Podle ní pracovní stroj na přejezdu uvázl. "Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. V důsledku střetnutí osobní vlak vykolejil jednou nápravou. Při nehodě byli zraněni tři cestující z osobního vlaku a celkově byla škoda dosud odhadnuta na 4,7 miliónů korun (3,5 mil. vlak, 1,2 mil. trať)," sdělil mluvčí inspekce Martin Drápal.

Na místě nehody zasahovaly tři hasičské jednotky. Ve vlaku cestovalo dvacet lidí. "Hasiči odvezli autobusem cestující na nádraží do Loun, odpojili akumulátor a místo bylo předáno železniční jednotce," uvedl mluvčí hasičů v Ústeckém kraji Lukáš Marvan.

Video zachycuje situaci na přejezdu krátce po nehodě.

https://www.youtube.com/watch?v=Lzy7eOnONU0

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru