Policie dopadla dva muže. Jeden kradl, druhý prodával pervitin. Za sebou mají bohatou trestní minulost
Ilustrační foto
Louny

Lounsko - O tom, jak dobře dokáží spolupracovat lounští kriminalisté z linie majetkové a toxi, napovídá úspěšné dopadení dvou mužů ve věku 24 a 28 let. Poznatky o činnosti těchto dvou výtečníků strážci zákona shromažďovali delší dobu, avšak díky dobré práci kriminalistů se muže podařilo přistihnout při činu.

Výslechy obou mužů začaly po tom, co policie využila moment překvapení a zadržela je, když měli převážet kradený terénní motocykl k prodeji. Jeden z mužů se dokonce pokusil z místa utéct, ale to se mu nepodařilo. Kriminalista se za ním rozběhl a za použití donucovacích prostředků muže zadržel. Oba dva se při výslechu k této krádeži, která se měla odehrávat na počátku února, kriminalistům doznali. Motorku v hodnotě 65 tisíc korun měli odcizit společně ze soukromého pozemku v malé obci na Lounsku. Díky včasnému a promyšlenému zásahu kriminalistů, bude v následujících dnech motocykl vrácen majiteli.

Avšak policisté neměli nashromážděné důkazy jen k této trestné činnosti. Starší z dvojice mužů měl dle kriminalistů distribuovat drogy, a to ne jen za peníze, ale také zdarma či za protislužbu. Strážci zákona věděli, že při takovéto trestné činnosti musí počkat na správnou chvíli, kdy mají nashromážděno dostatek důkazů. Zřejmě i proto se tento muž k drogové trestné činnosti při výslechu zcela doznal. Po domovní prohlídce u staršího výtečníka policie zajistila nejrůznější materiál, který se využívá při distribuci omamných a psychotropních látek. Samozřejmě při tomto úkonu byly zajištěny také omamné a psychotropní látky.

Policisté navíc zjistili, že mladší z dvojice nemá na svědomí zřejmě jen jeden trestný čin. Podle kriminalistů měl v průběhu ledna totiž odcizit z malé obce na Litoměřicku ze stodoly dvě sady pneumatik a motorovou travní sekačku, to vše v hodnotě asi 16 tisíc korun. Strážcům zákona se měl doznat také ke dvěma krádežím aku vrtacího šroubováku, který měl odcizit ze svého zaměstnání. Jeden pracovní nástroj měl dle informací prodat svému kamarádovi, avšak pracovní pomůcka se mu líbila natolik, že si jí měl přisvojit ještě jednu. Kriminalistům se úspěšně podařilo dohledat odcizené sady kol, které nyní čekají na vrácení majiteli.

"Pro kriminalisty asi nebylo zarážející zjištění, že muži měli s majetkovou trestnou činností v minulosti zkušenosti. Starší z dvojice byl již odsouzen za krádež k nepodmíněnému trestu odnětí svobody a ten mladší zase k vykonání veřejně prospěšných prací. Oběma výtečníkům kriminalisté sdělili obvinění z trestných činů krádež a porušování domovní svobody, staršímu přibyl v tomto výčtu ještě trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Oběma hrozí trest přísnější, do vězení mohou jít až na pět let," dodala policejní mluvčí Irena Pilařová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru