Nebezpečná hra Modrá velryba je v Čechách!  Policie prověřuje, zda kvůli ní už neumíraly děti
Ilustrační foto
Louny

Ústecký kraj – Policie vydala ve čtvrtek 13. dubna varování před nebezpečnou internetovou hrou s názvem Modrá velryba, která nabádá děti k sebepoškozování a sebevraždě. Přišla z Ruska a podle policejních poznatků se skutečně už vyskytuje i v Česku. Policie dokonce již prověřuje, zda s touto hrou mají nějakou spojitost podezřelá úmrtí dětí, která se v poslední době udála.

„Po důkladném zmonitorování sociálních sítí můžeme potvrdit, že tato hra se opravdu vyskytuje na území České republiky a bereme ji jako velmi vážnou hrozbu pro českou mládež. V současné době konáme především preventivní kroky. Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu se snaží spojit s administrátory Facebooku a Instagramu, aby tak zamezili dalšímu šíření této „hry“,“ informovala ve čtvrtek policie na svém webu.

Modrá velryba se rozšiřuje zejména z rusky mluvících zemí, je určena především mládeži a jejím cílem je plnit úkoly různé úkoly včetně sebepoškozování. „Vítěz“ je v konečné fázi údajně donucen administrátorem spáchat sebevraždu.

Rady pro rodiče a pedagogy:
• Promluvte s dětmi o hrozbách sociálních sítí!
• Zaměřte se především na změnu chování a vzhled dítěte (samotářství, sebepoškozování..)!
• V případě, že máte podezření o výskytu této hry, ihned tuto skutečnost nahlaste na nejbližší policejní služebnu!

Rady pro děti:
• Pokud máš podezření, že tvůj sourozenec, spolužák nebo kamarád tuto hru hraje, ihned to sděl rodičům nebo pedagogům!
• Bezpečně ulož internetový odkaz a zhotov printscreen obrazovky a předej ho rodičům nebo pedagogům!

Údajná pravidla hry

1404pravidla

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru