V bahně u rybníka se skrýval funkční německý granát z války
Granát nalezený v Radičevsi (dole pod cedulkou). Foto Policie ČR
Louny

Žatec, Radíčeves – Nevybuchlý funkční granát se skrýval v bahně rybníka v Radičevsi u Žatce. Muž, který ho našel, měl velké štěstí, že se mu nic nestalo. Zachoval se příkladně a předpisově: k nálezu ihned přivolal policii. Zbraň pak odvezl pyrotechnik a odborně byla zneškodněna.

Rybník v Radičevsi prochází už od loňského podzimu čištěním, revitalizací a úpravami břehů. Granát byl schovaný v hromadě vybagrovaného bahna. Tam ho v pondělí odpoledne našel osmatřicetiletý muž a nález oznámil policii.

„Oznamovatel může hovořit o štěstí. Zachoval se však nejlépe, jak v dané situaci mohl. Věc hned oznámil na policii. Na místo byl přivolán odborník – policejní pyrotechnik z Teplic,“ uvedla Irena Pilařová, mluvčí Policie ČR Louny.

Policisté celé nebezpečné místo zajistili před přístupem veřejnosti. Pyrotechnik pak potvrdil, že granát je nevybuchlý a funkční. Šlo o ruční granát německé armády, používaný ve druhé světové válce. Pyrotechnická služba zbraň odvezla k odborné likvidaci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru