Manželé v Žatci oslavili zlatou svatbu
Zlatá svatba v Žatci. Foto Tomáš Kassal
Louny

Žatec – V Krajném na Slovensku, městečku poblíž Trnavy a Nového Mesta nad Váhom, před padesáti lety uzavřeli sňatek Helena a Martin Priebrachovi. A manželství vydrželo, což je obdivuhodné a zaslouží úctu. A tak se po pěti desetiletích oba partneři vydali nyní v sobotu na radnici znovu: zpečetili svou lásku a svazek při tzv. zlaté svatbě.

Slavnostní obřad proběhl tentokrát na radnici v Žatci. Ve městě oba manželé dlouhé roky žijí. „Prstýnky a manželské políbení si vyměnili na den přesně 50 let poté, co se brali na Slovensku,“ uvedl Tomáš Kassal, mediální pracovník pro město Žatec.

Už v době tehdejší svatby Martin pracoval u armády v Žatci, jeho manželka paní Helena většinu profesního života pracovala jako pečovatelka v pečovatelském domě. „Prakticky celé své manželství jsme prožili v Žatci. Kdyby se nám tu nelíbilo, tak bychom tu nežili,“ řekl Martin Priebrach.

Manželé společně vychovali dvě dcery a mají už tři vnoučata. Rodina, přátelé i lidé z městského úřadu jim při obřadu na žatecké radnici pogratulovali k vydařenému partnerství a popřáli hodně zdraví a mnoho dalších spokojených společných let.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru