V sobotu opera, od příštího pátku filmy. Letní kino zahajuje sezonu
Ilustrační foto pixabay.com
Louny

Žatec – Příští pátek, 1. června, zahájí novou sezonu s promítáním filmů pod širým nebem letní kino v Žatci. Prvním nabízeným snímkem bude nová česká komedie Teambuilding s Danou Morávkovou, Martinem Dejdarem a dalšími herci.

Letní kino pak bude promítat až do konce srpna, a to vždy v cyklu čtvrtek až neděle. Například jenom v červnu nabídne návštěvníkům osmnáct filmových představení, mezi nimi třeba Solo: Star Wars Story, Debbie a její parťačky, Jurský svět: Zánik říše, Dvě nevěsty a jedna svatba, Hastrman a další. V červnu se promítá vždy od 21.30 hodin.

„Areál letního kina opět prošel několika úpravami. Rozšířen byl prostor na jevišti u plátna, který bude sloužit zejména pro živé koncerty. Loni se podařilo získat z Fondu kinematografie ČR dotaci na pořízení kvalitního hudebního aparátu. Díky nové audiotechnice nabízíme nyní opravdu skvělý zážitek z filmových projekcí,“ informoval o novinkách Karel Fiala z Městského divadla Žatec, které provozuje i letní kino.

Kromě filmů se v areálu letního kina občas odehrávají i jiná významná kulturní představení. Například 1. července v areálu bude hrát skupina Čechomor. A tuto sobotu, 26. května, nabídne letní kino unikátní zážitek, jaký v Žatci ještě nebyl: operu pod širým nebem. Klasické dílo Nabucco od Giuseppe Verdiho v podání Severočeského divadla Ústí nad Labem začne v Žatci ve 20.30 hodin. A lidé o něj mají velký zájem. „Prodána nebo objednána už je více než polovina vstupenek, přes sedm set lístků,“ informoval už minulý týden Tomáš Kassal, mediální pracovník města Žatce. Letní kino má kapacitu pro diváky 1500 míst.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru