OBRAZEM: Vařené nudle mezi odpadem, černá plíseň v mrazáku. V téhle restauraci vám z jídla hrozila otrava!
6x foto: KHS Ústí nad Labem
Zajímavosti

Kadaň - V pátek 11. ledna provedli krajští hygienici kontrolu v provozovně Restaurace U Slávka, která sídlí na adrese Mírové náměstí 47 v Kadani. Jedná se o restauraci s výrobou asijských specialit, jejímž provozovatelem je The Quang Pham.

Kontrolou bylo zjištěno, že ve stravovací provozovně není zásadním způsobem dodržována provozní hygiena ani není prováděna dostatečná sanitace provozu, zařízení a provozního náčiní. "Povrchy podlah v celé provozovně, povrchy stěn, stropů a vnitřní i vnější části technologického vybavení (chladicí a mrazicí zařízení) byly silně znečištěny mastnotou, zbytky potravin, uvnitř mrazicího boxu byla zjištěna černá plíseň. V kuchyni i ve skladu potravin byly na pracovních plochách, policích a na podlaze uloženy osobní věci a další předměty nesouvisející s výkonem pracovní činnosti," stojí ve zprávě zaměstnanců Krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem.

1401slavek4

Koše na odpad byly silně znečištěné a bez víka. V době kontroly bylo zjištěno skladování vzájemně neslučitelných potravin a uchovávání potravin a pokrmů při nevhodných teplotách a v nevhodných podmínkách (uložené na zemi, v nevhodných nádobách, nezakryté, apod.). "V provozovně není vytvořen dostatečný prostor pro bezpečné provádění všech pracovních operací, dochází zde ke křížení čistých a špinavých cest, čímž vzniká značné riziko kontaminace připravovaných pokrmů s následným ohrožením zdraví strávníků alimentárním onemocněním (otrava z potravin - pozn. red.). Byly zjištěny stavebně technické závady.

Proto bylo rozhodnuto o pozastavení činnosti spočívající v přípravě, výrobě a podávání teplých pokrmů až do odstranění závad. Zároveň byla nařízena sanitace k zajištění čistoty a dezinfekce zařízení a vybavení výše uvedené provozovny, neboť současný stav by mohl vést k ohrožení či poškození veřejného zdraví," pokračují hygienici v závěrečné zprávě.

Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.

Foto:

1401slavek1

1401slavek2

1401slavek5

1401slavek3

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru