V příštím roce vypukne olympijský festival! Už máte selfie od nové fotoatrakce?
Představitelé Mostu, Českého olympijského výboru, agentury Czech Tourism a sportovní reprezentanti byli mezi prvními, kdo zapózoval u nové dominanty pláže mosteckého jezera. Foto: jip
Zajímavosti

Most – Mostecké jezero láká stále více návštěvníků z celého Česka. K navýšení jeho popularity určitě přispěje i konání sportovního festivalu při příležitosti olympijských her v Paříži. Pořadatelé využili názvu města k vytvoření hesla pro olympijský festival – Most do Paříže. A společně v úterý představili první lákadla, která mají festival propagovat.

Obří nápis Olympijský festival zdobí oblázkovou pláž u slunečníků. Je postaven tak šikovně, že můžete mít na pozadí buď dominantu Mostu, tedy hrad Hněvín, nebo naopak jezero. Už máte fotku? Olympionici se nejčastěji fotí u olympijských kruhů. Ani ty nebodou u mosteckého jezera chybět. Jejich podobu totiž bude mít zcela nové molo. „Postavíme jej v příštím roce," prozradil primátor Mostu Marek Hrvol.

Most do Paříže nápis

Nový fotokoutek odkazuje na olympijský festival. Foto: jip

Nebude to pro návštěvníky jezera, a tedy hlavně Mostečany, jediná památka na olympijský festival, až všechno festivalové dění u jezera příští léto utichne. U jezera Most vyroste také speciální skatepark, na což se už teď těší reprezentant Max Habanec. „Když byl v Praze Olympijský festival během her v Tokiu, na které jsem se bohužel nekvalifikoval, strávil jsem tam téměř celou dobu. Je to skvělá možnost představit náš sport široké veřejnosti. Zároveň na Olympu zůstala úžasná U-rampa a díky tomu zde vznikl nový oddíl,” zavzpomínal sportovec. A nový skatepark zůstane i u mosteckého jezera, navíc krytý, aby mohly děti sportovat i v zimě, což ocenil hlavně rodák z Mostu, další reprezentant David Luu.

prkýnkáři

David Luu a Max Habanec natáčeli v Mostě propagační spot. Foto: jip

Kromě skateparku zůstane po Olympijském festivalu u jezera i kurt na beachové sporty.

Pořadatelé, tedy Český olympijský výbor, město Most i agentura CzechTourism přípravy nepodceňují. Řešit se musí nejen organizace přímo v místě festivalu, který se bude konat od 25. července do 11. srpna. Když se konal v roce 2016 festival na Lipně, vystřídalo se na něm 350 tisíc návštěvníků. Obliba olympijských parků stále roste, Most by tak dle předpokladů měl zažít obrovský příval turistů. „V Mostě se každoročně koná například na autodromu mistrovství světa superbiků, kam jezdí mnoho lidí z celé Evropy. Nemyslím, že bude problém s infrastrukturou ubytování," podotknul Marek Hrvol. U jezera Most navíc vznikne stanové městečko, tzv Chill village. Lidé si už teď mohou prohlédnout, jak takové stany vypadají. Od listopadu bude spuštěn rezervační systém. Ředitel agentury Czech Tourism Jan Herget také zdůraznil, že Mostecko má jako turistická oblast velkou výhodu v tom, že může přilákat turisty z Německa.

Most do Paříže stany

interiér stanu

Stany si bude možné pronajmout. Foto: jip

K řešení bude také zajištění bezpečnosti. V areálu festivalového dění ji bude mít na starosti pořadatelská agentura, větší dozor bude ale potřeba i ve městě. „Počítáme s tím, že se budou muset na dodržování pořádku podílet i městští a státní policisté. U strážníků máme mírný podstav, toho jsme si vědomi. Ředitel zpracovává koncepci generačního vývoje a systému benefitů, abychom dokázali nové strážníky přilákat a být konkurenceschopní. Toto téma budeme probírat na radě města 12. října na radě města," doplnil primátor Mostu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru