VIDEO: Policisté při dětském dnu vybrali desítky tisíc korun. Získá je pětiletý František
Nejen na děti čekala projížďka policejním člunem. Foto: PČR
Zajímavosti

Chomutov – V sobotu 16. září se v objektu Policie České republiky u vodní nádrže Nechranice uskutečnil Dětský den s policií. Nápad zrealizovat tuto akci vzešel od policisty z chomutovského oddělení hlídkové služby, který tak chtěl pomoci nemocnému Františkovi z Chomutova. Pětiletý chlapec se léčí s hemangiomem (nezhoubným nádorem krevních cév) a potřebuje podstoupit několik zákroků nehrazených zdravotní pojišťovnou.

Policisté se rozhodli pomoci s vybráním potřebné částky, což představovalo 70 tisíc korun. Jak veřejnost, tak policisté, mohli přispívat na transparentní účet, ale také při sbírce, která se uskutečnila právě v rámci zmíněného dětského dne.

Ti, co do areálu u nechranické přehrady zavítali, určitě nelitovali. „Za krásného počasí si hlavně děti užily ukázky práce různých policejních složek, včetně psovodů, nebo technika. Návštěvníci si mohli prohlédnout a vyzkoušet vybavení policistů hlídkové služby a pořádkové jednotky, obdivovat hasičskou techniku, zastřílet si ze vzduchovky či airsoftové zbraně, projet se policejním motorovým člunem anebo si zařádit na skákacím hradu. To vše za doprovodu živé hudby. Součástí akce byla také spanilá jízda asi 70 motorkářů, která startovala právě z areálu u přehrady," popsala den policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Jako to všechno vypadalo, se můžete podívat na videu.

https://www.youtube.com/watch?v=MqzFL2MBug8 

Skvělou zprávou je, že dobrá věc se podařila. Celková vybraná částka přesáhla 89 tisíc korun. Jak bylo předem avizováno, rovných 70 tisíc korun bude využito pro účely Františkovy léčby a dalších zhruba 19 tisíc korun předal ředitel chomutovského územního odboru plk. Martin Přibyl řediteli Nadace policistů a hasičů mjr. Vlastimilu Kašparovi.

policisté s kašaparem

Chomutovští policisté s ředitelem nadace policistů a hasičů Vlastimilem Kašparem (uprostřed). Foto: PČR

spanilá jízda

Nechyběla ani spanilá jízda motorkářů. Foto: PČR

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru