Vlakem s Mikulášem, andělem a čertem potáhne historická lokomotiva Šlechtična. Foto: ČD
Výlety

Karlovarský kraj – Poslední listopadová sobota bude na Karlovarsku v předstihu patřit mikulášským oslavám. V sobotu 25. listopadu vyjede krátce po půl desáté historický vlak v čele s parní lokomotivou 475.111 Šlechtičnou z nádraží v Mariánských Lázních a pojede přes Cheb, Sokolov, Karlovy Vary až do Ostrova nad Ohří a zpět. Po celou dobu jízdy se mohou cestující setkat s mikulášskou družinou a o zábavu se postará i živá hudba.

Mikuláš, čert a anděl budou doprovázet účastníky netradičního železničního výletu, který se uskuteční již tuto sobotu 25. listopadu. Po Karlovarsku mohou zájemci vyrazit historickým vlakem, který povede parní lokomotiva 475.111 Šlechtična. Tato lokomotiva byla určena pro rychlíky, dálkové osobní a nákladní vlaky. Za lokomotivou pojedou osobní vozy Ce tehdejší třetí vozové třídy, tzv. Rybáky. 

Zvláštní nostalgický vlak odjede již tuto sobotu 25. listopadu v 9:40 hod. z mariánskolázeňského nádraží. Přistoupit do něj mohou cestující také v Chebu (10:15 – 10:45), v Sokolově (11:15 – 11:20) nebo v Karlových Varech (11:50 – 12:00). Do cílové stanice v Ostrově nad Ohří mikulášský vlak dorazí ve 12:18 a na zpáteční jízdu po stejné trase se vydá z Ostrova nad Ohří dvacet minut po třinácté hodině.

Nejmenší cestující se mohou těšit na nadílku, o dobrou zábavu se postará živá hudba a ve vlaku bude také možnost občerstvení. 

Jízdenky bude prodávat vlakový personál vždy před odjezdem zvláštního vlaku. Předprodej není zajištěn. Jízda ve vlaku je bez předchozí rezervace.

Podrobnosti o akci jsou k dispozici na stránkách Vlakem na výlet a na stránkách www.cdnostalgie.cz.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru