Na náměstí roste šibenice. Od čtvrtka se bude natáčet film z války
Šibenice vyrůstající na žateckém náměstí. Foto Libor Želinský
Louny

Žatec - Šibenice začala v těchto dnech vyrůstat na náměstí Svobody v Žatci. Půjde o kulisu k natáčení filmu z období druhé světové války s názvem Jojo Rabbit.

Samotné natáčení začne ve čtvrtek 21. června, v den letního slunovratu. Filmaři pak budou ve městě pobývat a pracovat ve dvou natáčecích etapách až do svátků na začátku července. Film Jojo Rabbit natáčí americká produkce, děj příběhu se však bude odehrávat v německém Berlíně. Jednu z hlavních rolí má ztvárnit herečka Scarlett Johansson. Dalšími kulisami, které ve městě přibudou, mají být také četné vlajky s hákovými kříži.

Přípravy na filmové natáčení probíhají v centru Žatce už od 13. června. "Jedná se o výpravný snímek a v natáčecích lokalitách proběhnou dekorativní úpravy, potřebné pro předepsané filmové scény. Všechny úpravy budou po natáčení odstraněny a místo bude uvedeno do původního stavu. Žádáme obyvatele dotčených lokalit o trpělivost a shovívavost a předem děkujeme za vstřícnost. Prosíme také lidi v bytech, aby se během natáčení drželi dál od oken," uvedl Marcel Ryšánek ze společnosti Czech Anglo Productions, která se podílí na natáčení snímku.

Filmaři svůj pobyt v Žatci ukončí v neděli 8. července.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru