Žatec se přihlásil k životu bez drog. Běhu kolem Chmelařského muzea se zúčastnila stovka dětí
Zdeňka Hamousová podepsala memorandum, jímž Žatec do projektu zapojila. Foto: Město Žatec
Louny

Žatec - Poslední etapa dvanáctidenního Cyklo-běhu za Českou republiku bez drog dnes ráno odstartovala v Žatci. Symbolickým během kolem Chmelařského muzea se k životu bez drog za Žatec přihlásila stovka dětí, oficiálně pak město do projektu zapojila starostka Zdeňka Hamousová, která podepsala memorandum, jímž Žatec do projektu zapojila.

Žatec je tradičním etapovým místem cyklo-běhu proti drogám, ale start etapy není zdaleka jedinou preventivní akcí. „Letos jsme tu měli už i Protidrogový vlak, který dělá prevenci zážitkovou formou a my jsme ho podpořili i finančně,“ připomněla starostka města.

Lektoři spolupracující s pořádajícím občanským hnutím Řekni NE drogám – řekni ANO životu po startu cyklo-běhu uspořádali přednášku Pravda o drogách v ZŠ Petra Bezruče. Krátké povídání o riziku a škodlivosti drog ale proběhlo i na zahradě Restaurace U Orloje, kde se start cyklo-běhu uskutečnil. „Já sám jsem drogy vyzkoušel, ale nejsem na to nijak hrdý. Kdybych měl informace, které mám dnes, nikdy bych do toho nešel,“ přiznal dětem například moderátor akce a ředitel projekt Lukáš Bechyně.

2206zivotbezdrog2

Během dvanácti dní cyklisté podporující preventivní akci ujeli 1200 kilometrů a navštívili 40 měst v Česku, kde se nejen ukázali, ale také zajistili desítky přednášek pro děti. „Za 16 let intenzivní protidrogové kampaně jsme vyškolili přes 100 tisíc dětí. Na tomto vzorku jsme si důkladně ověřili, jak drtivý dopad má na děti například propagace „léčivých“ účinků konopí.

Naprostá většina dětí si díky tomu bohužel stále myslí, že kouření marihuany je v pořádku, protože je vlastně „léčivé“. To je ale velký omyl. Naše zkušenosti na poli protidrogového vzdělávání nám potvrzují, že prevence a vzdělávání o drogách se ukazuje jako jediná šance, jak snížit jejich zneužívání,“ řekl Lukáš Bechyně o osvětové kampani.

Dnešním dnem cyklo-běh proti drogám končil. Etapa ze Žatce přes Rakovník a Kladno do pražských Stodůlek končila velkou akcí pro stovky dětí právě na tamní základní škole.

2206zivotbezdrog

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru