U Lubence začala stavba obchvatu, zatím se upravuje terén
Terénní úpravy u Lubence. Vlevo dole pod kopcem "vykukuje" věžička lubeneckého kostela. Foto Libor Želinský
Louny

Lubenec – V okolí Lubence na Podbořansku začaly během prázdnin terénní práce, související se stavbou silničního obchvatu. Městečko leží na hlavním tahu Praha – Karlovy Vary a každý den přes něj projede více než deset tisíc aut.

Oficiálně byla stavba zahájena s účastí představitelů státu a firem a poklepáváním kladívek už letos v březnu, ale skutečné práce v terénu začaly až během léta. Úpravy v krajině jsou nyní nejvíce patrné severně asi kilometr od centra Lubence, při příjezdu zatáčkami od Žatce a Podbořan. Terén se upravuje, přesouvají se hromady zeminy, na místě je také řada výstražných tabulí informujících o stavbě. Nový úsek dálnice R6 (Praha – Karlovy Vary) bude objíždět Lubenec právě po jeho severní straně. Tzv. jižní varianta, kde jsou rybníky, lesy, dětský tábor a rekreační zóna, byla už dříve zamítnuta.

Budování obchvatu vede stavební firma Swietelsky. Nový úsek bude měřit pět kilometrů a práce si vyžádají náklady ve výši přes jednu miliardu korun. Celý nový obchvat má být hotov a předán do provozu v roce 2021. Lidem v Lubenci se pak konečně uleví od husté osobní i nákladní dopravy, jezdící přímo přes centrum jejich městečka.

Letos bude v okrese Louny dokončena i další podobně významná dopravní stavba – nový úsek dálnice D7 mezi Postoloprty a Bitozevsí na trase Praha – Chomutov. Stavba finišuje v těchto dnech, předána do užívání má být do konce srpna. Potom začnou práce jen o malý kousek vedle na budoucím obchvatu Postoloprt, kvůli nimž se bude muset trochu posouvat i postoloprtské fotbalové hřiště, tribuna a kabiny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru