Knihovna se vrací do opravené budovy. Náhradní prostory budou měsíc na jiné adrese
V této fázi byla oprava Domu U Zlaté růže, kde tradičně sídlí městská knihovna, v měsíci červenci. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Žatec - Městská knihovna Žatec upozorňuje v těchto dnech své čtenáře a veřejnost na uzavírku hlavní knihovny v náhradním prostoru. Důvodem je stěhování do svého původního sídla.

Od 26. listopadu do 1. ledna 2019 bude knihovna zcela uzavřena z důvodu stěhování zpět do zrekonstruované budovy na náměstí Svobody. Provoz po dobu uzavírky bude zajišťovat pobočka knihovny Jih, která je umístěna v Základní škole Jižní na adrese Jižní 2777, Žatec. Od středy 2. ledna tak mohou čtenáři pro knihy zavítat do krásných prostor původní budovy.

Hlavní sídlo knihovny v domě U Zlaté Růže bylo pro veřejnost uzavřeno už loni ke konci října. Začalo vyklízení budovy a také stěhování knížek a dalších součástí knihovního fondu. Městská knihovna Žatec potom v polovině listopadu začala poskytovat čtenářům a návštěvníkům své služby v náhradních prostorách v domě čp. 123 rovněž na hlavním náměstí - a to na opačné straně náměstí Svobody poblíž městské chmelničky.

Podle původních odhadů měla rekonstrukce knihovny začít 1. listopadu a trvat přibližně osm měsíců, skončit tedy letos v červnu. Město za rekonstrukci zaplatilo zhruba dvanáct milionů korun. Knihovna má nyní kolem 2700 registrovaných čtenářů. Ti si během roku vypůjčí vždy dohromady v průměru přes 95 tisíc knížek nebo jiných dokumentů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru