Karlovarská D6 patří mezi nejrozestavěnější dálnice. Takhle nyní vypadá obchvat Lubence
Stavba obchvatu Lubence. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Lubenec – Stavbaři pracují na budování obchvatu Lubence na trase budoucí dálnice D6 z Karlových Varů do Prahy. Obchvat pomůže dopravně velmi zatížené obci. Je jedno ze tří staveb na D6.

Na karlovarské D6 jsou ve výstavbě celkem tři úseky v souhrnné délce 14,6 kilometrů, konkrétně obchvat Řevničova, obchvat Lubence a úsek Nové Strašecí – Řevničov, všechny tři úseky budou hotovy do tří let a postupně na ně navážou další úseky. Celá dálnice by mohla být dostavěna v letech 2025 až 2026. Ministerstvo dopravy ji řadí mezi nejrozestavěnější české dálnice.

Kompletní přehled aktuální a plánované výstavby i s počty kilometrů najdete v interaktivní mapě: www.mdcr.cz/mapa, ze které vyplývá, že k dnešnímu dni je celkem ve výstavbě 177,3 kilometrů dálnic a silnic I. třídy, z čehož je 110,2 km dálnic (modernizace D1 je z toho 13,6 km) a 67 kilometrů staveb na silnicích I. třídy.

V přípravě na zahájení ještě letos nebo začátkem příštího roku je pak 43,5 kilometrů dálnic a silnic I. třídy (z toho 42 km dálnic).

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru