Vrchlického divadlo slaví! Má za sebou úspěšných 15 let od jeho znovuotevření
Vrchlického divadlo v Lounech. Foto: Libor Želinský
Louny

Louny - Když v roce 2001 započala rekonstrukce chátrajícího a od roku 1991 úplně prázdného a zavřeného lounského divadla, málokdo by sázel na to, že v listopadu 2018 oslaví úspěšných 15 let od jeho znovuotevření, navíc v takové kondici a s takovými výsledky.

Za 15 let navštívilo (k 30. červnu 2018) 2 594 představení a koncertů 447 670 diváků, což je téměř 173 diváků na jednu akci včetně akcí v divadelní kavárně. "A od září v 16. sezoně frčíme znovu, je polovina listopadu a my máme za sebou 30 akcí (a to jsme začínali až 20. září) a téměř 6 000 diváků. Nebuďme zbytečně skromní a řekněme si, že je co slavit a čím se chlubit," řekla Milena Syrovátková z oddělení produkce a propagace Vrchlického divadla.

Ve čtvrtek 15. listopadu v kavárně zahraje Oskar Petr Trio, v sobotu zve divadlo na tři ochotnická představení a v neděli na dejvický Ucpanej systém. Slavnostním zážitkem ovšem bude i koncert violoncellisty Michala Kaňky s klavírním virtuosem Ivanem Klánským v úterý 20. listopadu. Děti určitě potěší Vodnická pohádka, kterou hrají pro veřejnost ve středu 21. listopadu. "Až se k nám půjdete podívat, určitě neprojdete bez povšimnutí kolem obrazů Jindřicha Lercha, který vystavuje svá díla v divadelní kavárně a na malém sále. Jeho rozměrná plátna rozzářená barvami si vaši pozornost zaslouží," dodává Milena Syrovátková.

Patnáctiny jsou podle ní v životě divadla vlastně stejné jako v tom lidském. "Divadlo je patnáctiletý puberťák, se kterým cloumají emoce, který si chvilku myslí, že má všechno v kapse, chvilku je dojemně bezradný, chvilku tápe kudy kam, ale po většinu času je to hotový a sebevědomý mlaďoch, který ví, co chce dokázat, zná svou cestu i způsob, jak po ní jít," uzavřela Milena Syrovátková.

Slavnostní program

16. 11. pátek 19.00 SLAVNOSTNÍ SPOLEČENSKÝ VEČER

17. 11. sobota – Den plný divadla (vstupenka na 3 představení 100 Kč, na jedno představení 50 Kč)

13.15 BYLO NÁS PĚT (DS Malis Libochovice)
15.15 SATURNIN (MHD Louny)
19.15 REVIZOR (ĎAS Klouzák Postoloprty)

18. 11. neděle 19.00 UCPANEJ SYSTÉM (Dejvické divadlo – Ivan Trojan, Václav Neužil, Miroslav Krobot, Martin Myšička/Pavel Šimčík, Jaroslav Plesl, Hynek Čermák/Matěj Hádek, Petr Vršek, Jana Holcová, Klára Melíšková, Lenka Krobotová) VYPRODÁNO

Jako skotská vichřice vtrhl do Dejvic Irvine Welsh (Trainspotting) s jazykem napěchovaným vulgaritami, s pokáleným Bohem, kterému se ucpala kanalizace a uvědomuje si omyl stvoření, s postavičkami, které už nemohou sestoupit níž. Smějeme se, až nám tečou slzy, ale uvnitř nám do smíchu není. Vhodné od 15 let. Vstupné 515 Kč

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru