OBRAZEM: Děti se u K-500 loučily se školou, ceny rozdávali i Kontík a Třídílek
Děti se u K-500 loučily se školou. Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Zásah hasičů, ukázka výcviku psů, vojenská, policejní i záchranářská technika. A také simulátor nárazu a vojenské maskování nebo napodobenina zranění. To vše si užívaly stovky dětí, které dorazily ke K-500 u kasáren na tradiční Rozloučení se školou.

Společná akce města, školských zařízení, Armády ČR a složek záchranného systému se zároveň stala místem pro vyhlášení celoročního projektu Kontík a Třídílek.mV jeho rámci navštěvují preventisté městské policie a pracovníci městského úřadu školy a ukazují dětem ve třetích třídách vše, co souvisí s tříděním odpadu.

„Při poslední hodině jsme pak dětem rozdaly test se 21 otázkami, které ukázaly, co si z našich přednášek zapamatovaly,“ popsala závěr projektu Alena Kubíčková, která má na radnici na starosti odpadové hospodářství.

Nejlepší tři řešitelé testů z každé třídy dnes v rámci akce Rozloučení se školou dostali od města a městské policie dárky. Cenu za vůbec nejlepší test ze všech žateckých třeťáků převzala Světlana Želinská ze 3. B ZŠ Petra Bezruče.

Všechny děti se ale především v areálu vedle kasáren po celé dopoledne bavily. Přispěly k tomu i sportovní soutěže pořádané DDM Žatec, ukázka svazu chovatelů a hlavně technika. Děti si prolézaly auta a obrněné transportéry, zkoušely si vojenskou či policejní výstroj včetně taktických vest a automatických zbraní. A užívaly si poslední, ty nejlepší školní dny plné zábavy bez učení před prázdninami. (kas)

Přehled nejlepších řešitelů testů projektu Kontík a Třídílek:

ZŠ Petra Bezruče: 3.A – Hedvika Stránská, Vanesa Hruza, Eliška Turková; 3.B – Světlana Želinská, Markéta Kadlecová, Tereza Krejčová.

ZŠ Komenského alej: 3.A – Jakub Kimák, Pavel Hostinský, Miroslav Jelínek; 3.B – Ema Bučilová, Šárka Šmeráková, Oleksii Zamogylnyi; 3.C – Kryštof Mynařík, Martin Macháček, Lukáš Sklenička; 3.D – Jakub Janda, Jakub Fárka, Sára Eliášová.

ZŠ 28. října: 3.tř. - Magdaléna Havlová, Ladislav Šimek, Viktorie Fabiánová.

ZŠ Dvořákova: 3.tř. - Kristián Tatár, Ester Kančiová, Beáta Szamková.

ZŠ Lidická: 3.tř. - Filip Nachlinger, Jan Bělohlávek, Oleg Kirillov.

ZŠ Jižní: 3.A – Lukáš Mencl, Tereza Šindelářová, Markéta Nováková; 3.B – Tereza Lebedová, Jan Kuneš, Petr Hrůza.

ZŠ Sv. Čecha: 3. tř. - Leon Řehák, Dominik Novotný, Anna Marie Bílá.

foto

2506zatec2

2506zatec3

2506zatec4

2506zatec5

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru