Město Louny má po 25 letech městský časopis
Město Louny má po 25 letech městský časopis. Foto zdroj: město Louny
Louny

Louny - Od úterý je zdarma k dispozici pro občany Loun nový městský časopis „Z Loun“. Pilotní číslo má úctyhodných 40 stran a podtitulem je Léto v Lounech. Louny tak mají svoji tiskovinu poprvé po 25 letech.

„Naším cílem bylo nabídnout Louňákům, co se v našem městě děje a poskytnout jim informace, které se jim o prázdninách budou hodit. Zpravodaj města má přinášet zprávy pro místní, ne být hlásnou troubou radnice a to se nám snad podařilo,“ komentuje pilotní projekt časopisu starosta Loun Pavel Janda.

Pilotní číslo časopisu nepřineslo zvýšené nároky na rozpočet města. Náklady na časopis byly uspořeny z kapitoly rozpočtu starosty – nedojde k plánovanému nákupu nového auta. Časopis bude distribuován zdarma. Nultého čísla jsou 2 tisíce kusů a vyzvednout si ho můžete například v Městském informačním centru. Do budoucna se uvažuje o větším nákladu v počtu 4 tisíc kusů.

Mnoho lidí, většinou zralejšího věku, nám dlouhodobě připomínalo, že Louny (na rozdíl od jiných měst a obcí) nemají svůj časopis a že tedy lidé často ani nevědí, co město připravuje.

K základním informacím o akcích, pořadech, soutěžích atd. ovšem lidem slouží Kulturní a sportovní měsíčník, který Město Louny finančně podporuje.

Nový magazín tedy není klasickou městskou tiskovinou, ale měl by být. „Přáli bychom si, aby se tento občasník stal čtením, které neskončí už 2. den v koši, a doufáme, že lounským občanům všech generací udělá i radost,“ komentoval první vydání místostarosta Vladimír A. Hons.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru